Ποδηλασία στην πόλη

Ανεξάρτητα από το πόσο συχνά οδηγείτε στους δρόμους, υπάρχουν δέκα βασικοί κανόνες που πρέπει να ακολουθείτε κάθε φορά που ξεκινάτε ποδηλασία:
Μείνετε προστατευμένοι: Βάλτε ένα κράνος.

Πράξη σαν αυτοκίνητο: Οι οδηγοί ξέρουν πώς δρουν οι άλλοι οδηγοί. απλά επειδή μπορείτε, δεν σημαίνει ότι πρέπει να πλέξετε σε διαφορετικές λωρίδες. Εάν είστε προβλέψιμοι και ελέγξτε γύρω από την κυκλοφορία, θα είστε πολύ πιο ασφαλείς.

Κρατήστε Visible: Εάν ένα αυτοκίνητο μπορεί να σας δει, ο οδηγός δεν είναι τόσο πιθανό να σας χτυπήσει τυχαία. Εάν πρέπει να οδηγήσετε τη νύχτα, φοράτε αντανακλαστικά ρούχα και φώτα.

Κρατήστε εστιασμένη: Μην συνομιλείτε στο τηλέφωνο ή φοράτε ακουστικά σε ποδήλατο.

Κοιτάξτε, Σήμα, Κοιτάξτε: Χρησιμοποιήστε τα σήματα των χεριών σας για να ενημερώσετε τους οδηγούς όπου θα προχωρήσετε στη συνέχεια. Βεβαιωθείτε ότι έχετε κάνει επαφή με τα μάτια καθώς σηματοδοτείτε και παρακολουθείτε πριν κάνετε τη σειρά σας. Ποτέ μην υποθέσετε ότι ο οδηγός θα σταματήσει.

Να συμμορφώνεστε με τους νόμους περί κυκλοφορίας: Αυτό συμβαίνει χέρι-χέρι με το να ενεργείτε σαν αυτοκίνητο. Τηρήστε τους ίδιους νόμους και σημάδια όπως το αυτοκίνητο.
Αποφύγετε Εμπόδια: Εφόσον είστε επιφυλακτικοί, θα δείτε εμπόδια μπροστά από το χρόνο για να αποφύγετε.

Ελέγξτε το ποδήλατο: Είναι το ποδήλατο σωστά άνετο και έτοιμο για τη βόλτα σας;

Μείνετε με κυκλοφορία: Εάν θα οδηγήσετε το ποδήλατό σας σαν αυτοκίνητο, θα πρέπει να κινηθείτε προς την ίδια κατεύθυνση. Η μετακίνηση κατά της κυκλοφορίας θα σας αποσπάσει την προσοχή και άλλων οδηγών.

Ποδήλατο με διπλό έλεγχο: Βεβαιωθείτε ότι οι τροχοί και τα φρένα είναι καλά.